Cor Kuijer

Ik ben gefascineerd door de psychologie achter arbeidsrechtelijke kwesties.

Mijn uitgangspunt is dat organisaties worden gedragen door levende wezens met ieder een eigen achtergrond en een eigen verhaal. Daarom los ik een juridisch probleem liever niet op vanachter mijn bureau. Ik ga naar de betreffende bedrijven toe om inzicht te vergaren hoe het conflict is ontstaan: door me te verdiepen in de mensen erachter. Zo’n persoonlijke benadering maakt werknemers en werkgevers wederzijds betrokken, wat een oplossing over het algemeen bevordert. 

Ik sta voor een persoonlijke, eerlijke en no-nonsense manier van werken. Tevens ben ik ervan overtuigd “dat het leven een leven lang leren is”. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen waardoor ik soms tot nieuwe inzichten kom.

In de afgelopen twintig jaar heb ik een divers cliëntenbestand opgebouwd, variërend van kleine ondernemingen en particulieren tot beursgenoteerde bedrijven. Het gaat dan onder andere om bedrijven in de metaal- en elektrotechnische industrie, de scheepvaart, transport en logistiek, het uitzendwezen, de automobielindustrie, de Reclassering, de kinderopvang en zorginstellingen.

Curriculum Vitae

Opleidingen

Mavo, Havo en Heao. Avondopleiding rechten aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam.

Arbeidsverleden

Rijkswaterstaat, Gemeente Rotterdam, Vereniging FME, Terpstra & Mokveld advocaten Gouda, MKS Advocaten Gouda, Prospectief organisatie- en adviesbureau.

Lidmaatschappen

Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).